Тайфунът Доксури събори дървета и прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове

...
Тайфунът Доксури събори дървета и прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове
Коментари Харесай

Тайфунът Доксури удари Южен Тайван, а Китай очаква връхлитането му

Тайфунът " Доксури "  събори дървета и прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове в южната част на Тайван. Това накара управляващите да разгласят втори следващ ден за неработен и да предупредят за рискови ветрове, до момента в който бурята нанася през днешния ден последния си удар по Югоизточен Китай, съобщи Ройтерс.

От 7:15 ч. локално време тази заран тайфунът " Доксури ", категоризиран във второто по мощ равнище на ураган от метеорологичното бюро на Тайван, се насочи към китайската югоизточна провинция Фуцзян, откакто

пресече Тайванския пролив с оптимални ветрове от 191 км./ч.

Фирми и учебни заведения са затворени за втори ден в южните окръзи на Тайван, в това число основния пристанищен град Гаосюн, на фона на предизвестия за свлачища и наводнения.

Обявена е паника за " ураганен вятър " на тайванските острови Пенху и Кинмен, където жителите са предизвестени да се приготвят за пориви напразно от над 155 км./ч.

Бурята прекъсна електрозахранването на повече от 186 000 домове на цялата територия на Тайван и събори стотици дървета в Гаосюн. Воден дирек от повече от 1 метър е регистриран в планинските източни елементи на острова, както и на юг.

Отменени бяха над 300 вътрешни и интернационалните полети, а железопътни услуги са прекратени и сред южните и източните региони на Тайван, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР